Tijdens de tentoonstelling Don Quijote in Witte de With vindt op 31 mei 2006 een avondvullend event plaats, getiteld Can small battles change the world? Het is een gevarieerd programma over kleine revoluties en persoonlijke verhalen in beeldende kunst, muziek en literatuur. Het centrale thema is de wereld van Don Quijote, de beroemde edelman die dacht dat hij een ridder was.
Tijdens Can small battles change the world? vindt er op diverse plekken in het gebouw van Witte de With van alles plaats: zo draagt Raoul de Jong ‘ ex-columnist van Spunk en auteur van Stinknegers en Het leven is verschrikkulluk ‘ voor uit eigen werk. Kunstenaar William Hunt wordt bij zijn werk in de tentoonstelling Don Quijote voor publiek geïnterviewd door Vincent Cardinaal. Het publiek kan actief participeren in de workshop Wereldverbeteren met plezier van maatschappelijk uitvinder Elena Simons oprichter van het initiatief Wonder en de Burgerbuddy. De avond wordt afgesloten met een optreden van Moi, Le Voisin, een acoustic/ folkband van Nederlandse bodem. Frontman Benjamin heeft aangegeven speciaal voor deze gelegenheid een nieuw nummer te schrijven. Daarnaast is de tentoonstelling de gehele avond open voor publiek en worden er interviews vertoond met kunstenaars en publiek over het thema Don Quijote.
De inhoud van Can small battles change the world? is bedacht en uitgevoerd in samenwerking met: Nina Boas, Vincent Cardinaal, Hans Dekker, Lennart Grootveld, Hedwig Homoet, Misja Immink, Wouter Langenberg, Niels van Poecke, Brigitte Timmermans en Bieke Versloot.
Witte de With wil een platform bieden aan studenten om (hedendaagse) kunst te ervaren en ideeën uit te wisselen met elkaar én met curatoren en kunstenaars. Uitgangspunten zijn het scheppen van interesse voor kunst door middel van een ontspannen en openhartige sfeer en het creëren van een positieve omgeving waarin jonge mensen serieuze, boeiende en enthousiaste gesprekken over kunst aangaan. Om deze redenen wordt vanuit de afdeling educatie een evenement georganiseerd voor en door studenten tijdens de tentoonstelling Don Quijote. Het concept van Don Quijote sluit aan bij onderwerpen waarmee jongeren in de huidige maatschappij en het dagelijks leven worden geconfronteerd.
Het evenement wordt opgezet volgens het ‘peer led’ educatiesysteem, waarbij een werkgroep van jonge mensen fungeert als ‘peer leader’ (met, voor en door jongeren). De peer leaders ontwikkelen, organiseren en leiden het evenement in samenwerking met Witte de With en een aantal kunstenaars. Het wordt een afwisselend programma gebaseerd op ontmoetingen met kunstenaars en curatoren, werkgroepen en debatten in een informele omgeving.