On Reconciliation bestaat uit een openbare lezing van een selectie van brieven door Duitse filosofen Martin Heidegger (1889) en Hannah Arendt (1906). Het volgt uit de gelijknamige publicatie van kunstenaar Dora García, bestaand uit een serie reflecties over de correspondentie tussen Hannah Arendt en Martin Heidegger, van 1925 tot 1975, als een middel om na te denken over morele verantwoordelijkheid, ethische schuldenlast en de rol van intellectuelen in tijden van politieke opstand. Dit evenement wordt gepresenteerd in relatie tot Een tentoonstelling met werken van Dora García, Sharon Hayes, Emily Jacir, Mahmoud Khaled, Carlos Motta, Wu Tsang, en Akram Zaatari, en een brief van Quinn Latimer.
Geschreven gedurende een periode van vijftig jaar omvatten de brieven van Heidegger en Arendt onder meer de opkomst van het fascisme, de Tweede Wereldoorlog, de oprichting van de staat Israël en de koude oorlog, en een overvloed aan filosofische ontwikkelingen. De twee denkers begonnen hun correspondentie vanuit een student-leraar relatie en een beruchte affaire, maar gingen door nadat de Tweede Wereldoorlog de twee zowel geografisch als politiek had gescheiden, vanuit waar het concept van verzoening zou ontstaan in het denken van Arendt.
Met een introductie over het werk van Hannah Arendt en Heidegger door Dr. Tina Rahimy, politiek-filosoof en lector Sociaal werk in de superdiverse stad bij Hogeschool Rotterdam. Voordracht van de briefwisseling door Melissa Mabesoone en Peter Aers.