In de tentoonstelling Cézanne werden werken van vijf verschillende kunstenaars getoond, die zich lieten inspireren door het oeuvre en de denkbeelden van de Franse kunstenaar Paul Cézanne.
Op de eerste verdieping werden prenten, schilderijen, boeken, en videofilms (in samenwerking met René Pulfer (Basel, 1949)) getoond van de Zwitserse kunstenaar Rémy Zaugg (Courgenay, Jura, 1943). De Franse kunstenaar Daniel Walravens (Creteil, 1944) toonde op de tweede verdieping, met monochrome schilderijen en industriële materialen, de relatie aan tussen een ambachtelijke en artistieke visie op kleur.
De Franse cineasten Jean-Marie Straub (Metz, 1933) en Danièle Huillet (Parijs, 1936) toonden een video versie van hun film Cézanne (1989). De documentaire was op initiatief van Witte de With voor de eerste keer in een Nederlands ondertitelde versie te zien.
Bij de tentoonstelling werd in Witte de With een leeszaal ingericht, waar bezoekers een volledig overzicht werd aangeboden van publikaties van en over Zaugg, Straub en Huillet en Walravens.
Taal en beeld kwamen tevens terug in de catalogus, geschreven in de vorm van een fictieve roman, ‘Cézanne, Enquete’ door de Franse kunsthistoricus Jean-Pierre Criqui.
Voor de tweede maal werd de Franse filmtheoreticus Raymond Bellour uitgenodigd door Witte de With en het Film Festival Rotterdam. Deze keer om een lezing te geven over ‘film en schilderkunst’.
Tijdens het 20e Film Festival Rotterdam werd de film Projection (1990 – 22 min, 16mm/video) van Remy Zaugg en René Pulfer getoond, in een co-productie van Witte de With, Kantone Basel-Landschaft und Basel Stadt en de Schule Fiir Gestaltung Basel.